dilluns, 18 de gener del 2010

Espirals a la bolonyesa amb un estil peculiar!

ingredients:
  • pasta (espirals)
  • sal, oli, pebre, sucre
  • carrota (2)
  • carn picada 100 gr (aquest cop vaig comprar barreja de carn de porc i vedella)
  • got de vi blanc
  • tomaquet natural triturat
  • 1 ceba
Procediment:
Bullim els espirals 6 minuts mes o menys tal com posa el paquet de pasta, (hi posem sal i una mica d'oli) un cop bullit, ho escurrim i ho deixem a part. Agafem les carrotes i la ceba, les netejem i les tallem a daus molt petits. Un cop tallat o sofregit, quan ja està ben ros, hi afegim la carn picada o remenem i afegim el vi, ho deixem coure, un cop tot està ben lligat i afegim el tomàquet triturat i ho deixem coure uns 15 o 20 m (també hi podriem afegir al sofregit apit, que hi queda bonisim però no en tenia i també una mica de nou moscada), o cop cuit o tirem a damunt de la pasta al gust, i si volem i podem afegir-ho parmesà
Bona cuina  (veureu que el gust de la carrota, hi queda..... mmmm bonisim... llastima que no tenia apit)

Amanida amb formatge de cabra gratinat

ingredients
  • 2 talls de formatge de cabra
  • sucre
  • sal, oli, vinagre i una mica de soja liquida
  • enciam
  • tomata
  • nous
  • panses
  • mostassa a l'antiga
Procediment:
Netejem el enciam, tomata i ho tallem per posar al plat, i afegim nous, panses. Després ho amanim amb l'oli,sal, vinagre i la soja líquida, i afegim una mica de mostassa a l'antiga (jo compro uns pots que venen al caprabo, que està al apartat de la maionesa). Després escalfem el forn, i agafem el formatge de cabra, posem una mica de sucre al damun o mel i ho posem a gratinar 5 m (aquest és el secret de que quedi cruixen i amb aquell gust peculiar) un cop gratinat, ho posem al damunt del enciam, bona cuina!

Rodanxes de carbasso

Ingredients:
  • oli
  • sal
  • carbasso
Procediment:

Per pica abans de els primers palts. Molt fàcil, però molt i molt bo. Rentem el carbassó, i en fem rodanxes (al gust) més o menys de 0,5 cms, ho salem, i ho fregim.
Bona cuina.