dijous, 20 de desembre de 2018

Arròs d'escarlets/carlets, carxofes i conill



Ingredients:

·         Arròs
·         Escarlets
·         3 carxofes
·         ½ conill a ¼
·         Caldo de bullir verdures
·         Sal
·         Pebre
·         Oli
·         1 ceba
·         ½ got de Tomàquet triturat
·         1 gra all

Procediment:

Ja que a vegades no tenim gaire temps de preparar coses, ahir vaig fer verdura, i ja vaig pensar amb l’arròs d’avui, per tan em vaig guardar el suc i així el poso enlloc d’aigua. No se si us he comentat, que a la família sempre tenim costum de fer l’arròs amb aigua i no amb caldo.
Agafem els escarlets, que fa un mes ja vaig deixar preparats al congelador per poder fer amb carn o amb arròs (net, pelats i tallats a daus), doncs els escaldem uns minuts i el deixem escorre i reservem. També podríem aprofitar-ne el seu suc si volguéssim, però jo no vull que quedi tan fort i per això no el faré servir.
Posem a la cassola un bon raig d’oli d’oliva i posem a coure el conill, un cop cuit reservem.

Tallem la ceba ben petita i el all i ho posem a la cassola, quan ja sigui ben rosa i fosca, afegim el tomàquet, un pols de sal i un de pebre. Deixem coure una bona estona.
Dementre tallem les carxofes a quarts i en trèiem la pelussa interior.
Ja podem ara seguir amb la cocció, afegim el conill i les carxofes. Deixem coure uns 10 minuts més.
Posem escalfar el caldo de les verdures.

Afegim l’arròs a la cassola i deixem rossejar 5 minuts, afegim el caldo de les verdures que ja serà calent i ja podrem deixar fer l’arròs els 18 m. Posem a punt de sal i pebre a mitja cocció.
Bona cuina.


Per quantes persones: 5 persones
Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 3 m + 15 m + 15 m + 19 m

Ho maridem amb: Aquest cop amb un dels grans:  Finca Malaveïna negre.  Perelada 2013.