Ingredients:
* 1 conill
* 8 salsitxes
* 50 g ceps
* arròs 2 grapats per persona (la mida que feia l’àvia)
* 1 l de caldo de verdures
* sal , pebre, oli , julivert, all
* sofregit de ceba #quimmatas
* 1 gra anís
* un raig de conyac
* tomàquet en conserva
* 1 pebrot verd
Procediment:
Posem els ceps en remull, mig litre d’aigua aprox. (aquesta aigua l’aprofitarem per la cocció del arròs, dels darrers minuts)
Posem a sofregir el conill amb un bon raig d’oli d’oliva i les salsitxes, un cop sigui cuit ho reservem. Ara amb el mateix oli de la cocció posem a coure el pebrot tallat a daus, afegir 2 grans all tallats petits, un cop sigui casi cuit afegim el tomàquet, ara si, ja podem afegir el sofregit de ceba. Remenem i deixem que és barregin els aromes uns minuts, i ja hi podem afegir la carn.
Posem un raig de conyac i deixem que cogui a foc lent i evapori l’alcohol.
Dementre posem a escalfar el caldo de verdures.
Ara ja podem posar l’arròs amb tot el sofregit que hem fet i la carn, deixem rossejar uns minuts. Afegim els ceps.
Ara afegim el caldo de les verdures, i deixem coure 20 m de rellotge, els 10 primers a foc viu i els 10 següents a foc baix. Posem a punt de sal i de pebre. Afegim el gra d’anís (veureu que hi dona un gust especial).
A mitja cocció el tornem a tastar i rectifiquem si fes falta de sal. Recordeu, que ens faltarà una mica de suc segurament, ja que hem fet l’arròs per unes 5/6 persones, hi afegirem l’aigua dels ceps (quan hi posem el de les verdures, aprofitarem el caço per escalfar aquest darrer).
Quan falti 8 minuts per apagar el foc hi podem afegir una picada d’all i julivert i si teniu el fetge del conill.
Apaguem el foc, deixem reposar 2 m i ja podem servir
Per quantes persones: 5/6 persones
Dificultat: mitja
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 20 m + 15 m + 10 m + 20 m
Ho maridem amb: Ramón Bilbao Magnum , Negre, Crianza 2015.
Bonissimmmmjo en dong fe ummmm😋😋😋
ResponElimina