Ingredients:
* cuina o espatlla de xai
* 2 cebes
* 2 grans alls
* 3 carrotes
* rossinyols 50/100 gr
* herbes aromàtiques
* sal, pebre, vi blanc, caldo de verdures, oli
* 5 pebrots del padró
* 2 patates
* 1 porro
Procediment:
Netegem les verdures.
Salpebrem el xai i el tallem per posar-ho be a la
plata. Aprofito i també li passo una mica d’all per tot voltant.
Posem a escalfar el forn i deixo coure el xai sol 1h a
180º, afegim una mica d’oli i un bon raig de caldo de verdures (a mitja cocció
el giro).
Ara afegim les verdures i les herbes aromàtiques i un
bon raig de vi blanc, si fa falta afegim una mica més de caldo. Ho deixarem
coure 1h més. (si creiem que no és prou cuit, podríem fer-lo coure 20/30 m depèn
del pes de la peça).
Ara posem a fregir amb un raig d’oli els rossinyols.
Quan ja casi siguin cuits, ho posem amb el xai (aproximadament quan faltin 20
m.).
Apaguem i ja podrem servir!
Per quantes persones: 3
Dificultat: fàcil però de llarga cocció
Temps de preparació total: 2h 45
Temps de cocció: 2h/2h30
Ho maridem amb: Tocat de l’Ala, negre. 2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada