Ingredients:
* Faves
* Pèsols
* 2 cebes tendres
* 2 alls tendres
* una fulla de llorer, una mica de marduix i una mica
de menta
* sal, pebre, oli oliva
* cansalada
* botifarra negre
* un got de vi ranci
Procediment:
Esclovellem les faves i els pèsols, ara que estem de
confinament tenim més temps. Les passem per aigua i reservem.
Tallem la ceba a làmines i els alls a rodanxes.
A la cassola posem a coure amb un bon raig d’oli d’oliva
la cansalada a daus, un cop rosa la trèiem, fem el mateix procediment amb la botifarra
negre.
Ara a la cassola, afegim la ceba, si fa falta afegim
una mica més d’oli, deixem que vingui rossa i als 8/10 minuts ja podem afegir-hi
els alls, remenem, tapem i deixem coure 2/5 m.
Posem un pols de sal.
Fem un farcellet amb les herbes (menta, marduix i
llorer), ben lligat que no s’ens desfaci, això farà més digestible el plat.
Ara ja podem afegir les faves i els pèsols i les
herbes. Ho posem a coure a foc baix i tapat. Afegim una mica d’aigua, fins que
casi ho cobreixi. Coure 20/30 minuts depenent de la mida de les faves.
Ara si hi afegim el got de vi ranci, deixem que s’evapori
l’alcohol. Afegim la botifarra i la cansalada. Posem a punt de sal i si volem
un pols de pebre. I deixem coure tapat 15/20 m.
Si volguéssim podríem afegir un gra d’anís. Si durant
la cocció veiem que queda sec, també podem afegir una mica més d’aigua.
Recordeu que és un plat que no és fa malbé, si us en
sobra l’endemà encara serà bo. Bona cuina!!!!
Per quantes persones: 3
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 10 m + 10 m + 20 m + 20 m
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 10 m + 10 m + 20 m + 20 m
Ho maridem amb: Ergo Negre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada