dimecres, 25 de juny de 2014

ARROS DE CRANCS DE ROCA I CALAMAR DE LLANÇA



                                 Fins aqui el primer pas, continuarem just un quart hora abans de dinar..


 
 Mireu com ha kdat.... mireu la mida del crancs que pescar el carles...
 
 
Ingredients:
·         Arros de pals
·         3 calamars frescos de llançà
·         8 crancs de roca
·         1 got de tomàquet triturat
·         50 grs de pèsols
·         ½ pebrot vermell
·         1 ceba
·         Oli, sal, pebre negre i vermell
·         4 grans als
·         Julivert
·         1 got vi blanc 
Procediment:
Agafem els crancs vius i els escaldem 2 o 3 minuts. Els posem a escorre i reservem. (veureu que venen vermells). Piquem el julivert i 2 grans alls.
Ratllem la ceba ben fina. Tallem el pebrot a daus.
Posem aigua a bullir. (Per afegir al arròs).
Tallem a daus el calamars i els passem per la paella, fins que estiguin daurats. Reservem.
En una cassola amb el oli que ha sobrat de coure els calamars, posem a coure la  ceba i dos alls laminats, quan la ceba ja sigui daurada, afegim el pebrot a daus, remenem i seguim la cocció.  Afegim els pèsols i el tomàquet. Deixem que els sofregeixi, afegim un got de vi i ho deixem coure 5/8 minuts més. Afegim el calamar i els crancs (amb compte de no trencar cap pota dels crancs, son molt delicats). Ara és el moment de deixar ho coure 2 o 3 minuts i si volem fer quelcom ho podem deixar a punt fins l’hora de dinar.
Posem l’arròs (jo faig un punyat per cada persona + un de regal), ho remenem i deixem que és rossegi. Afegim l’aigua calenta fins a cobrir. Ara és el moment de deixar ho coure 15/18 m. Un cop passat el temps apaguem el foc i servim als 2 minuts. 
Aquest arròs el vaig fer per 6 persones.
Dificultat: mitja
Temps de preparació total:  50 m
Temps de cocció:  20 m + 15/17 m
Vi triat per acompanyar: Cava Gramona

 


Cap comentari:

Publica un comentari