dimarts, 13 de novembre de 2018

ERIÇO de COCA - GUANYADOR AL CONCURS D'EL FAR EMPORDA 2018




Ingredients:

·         Codony (eriçons petits)
·         Ametlles laminades
·         Llapis especial de xocolata (per fer els ulls i la boca)

·         Eriço gran:

·         6 ous
·         1 got de xocolata en pols
·         1 got d’oli
·         1 iogurt normal o de llimona
·         1 sobre de llevat
·         2 gots de sucre
·         Llimona ratllada
·         4 gots de farina
·         Una mica de mantega
·         Sucre glaç



Procediment:

Els eriçons petits és molt fàcil, agafem codony i el tallem en triangles, després hi afegim ametlles laminades damunt i li fem els ulls i la boca amb un llapis especial de xocolata. Reservem.

Posem a escalfar el forn a 220º.
I ara anem pel gran: 

Untem el motllo amb la mantega desfeta (si pot ser un motllo estrella és més fàcil, sinó un de rectangular i després li donarem forma amb un bon ganivet.)

En un vol barregem la farina tamisada amb els ous, el llevat,  l’oli, el sucre, la llimona ratllada i el iogurt. Un cop ben remenat ho posem al motllo i ho deixem coure uns 45 m 180 º.
Deixem refredar i ara és quan tallem la coca amb forma de l’eriço i ho podem fixar amb algun escuradents.
Per decorar amb el llapis de xocolata i podem fer varies formes i els ulls i la boca.
I ja podem deixar a punt per degustar.

He guanyat al concurs del Far Empordà, al postre més original. Gràcies a l’ajuda de Carles Arnall ( els postres ben decorats no és lo meu ... per tant ja sabeu qui me'l va arreglar :)  ) .  

Per quantes persones: 8 persones

Dificultat:  mitja
Temps de preparació total: 70 m
Temps de cocció:  45m



Ho maridem amb: Una bona garnatxa de l’Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari