dilluns, 30 de novembre del 2015

Arròs a la cassola amb rovellons



Ingredients:

·         Arròs
·         100 g de rovellons (ja els tenia passats per la paella)
·         ½ pebrot verd
·         4 carxofes
·         1 ceba petita
·         1 tomàquet
·         2 grans d’all
·         4 aletes de pollastre
·         Sal
·         Pebre
·         Oli
·         Raig conyac
 

 

Procediment:

Els rovellons, ja els tenia passats per la paella i els havia congelat el dia que en vaig trobar tants, per tan 24h a dins la nevera per descongelar-se.
Netegem les carxofes (les tallo a ¼ i  trec els pels del interior) i el pebrot i ho tallem.
Tallo la ceba ben petita.
Poso un caço amb aigua a escalfar.
Agafem la cassola i fregeixo una mica el pollastre. Ho reservo.
Ara al mateix oli hi poso a sofregit la ceba i un gra d’all, quan sigui ben rosa hi afegeixo les carxofes i el pebrot, deixo coure 5/8m, posem un punt de sal i ja hi poso també el tomàquet ratllat. Deixo que cogui i que agafi un bon color, ara hi afegim un raig de conyac, deixem evaporar l’alcohol. Posem el pollastre, els bolets i l’arròs. Abans de tirar-hi l’aigua, jo ho deixo rossejar uns 3-4 m i ja hi podem afegir l’aigua. Posem a punt de sal i si volem un pols de pebre.  I a coure uns 18m aproximadament.  Si volem 5 minuts abans hi podem afegir una picada d’all i julivert. Apaguem el foc i deixem reposar 1 m i ja podem servir. 

Els bolets han donat un gust exquisit al arròs!

Per quantes persones: 4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 45/50 m
Temps de cocció: 15m+ 10m + 18 m
 

Vi triat per acompanyar: Cuatro Rayas, verdejo.