dijous, 31 d’octubre de 2013

Cargols guisats amb tomàquet i salsitxes



Ingredients:

·         Cargols
·         Sal, pebre, oli
·         Tomata
·         2 fulles llord
·         2 tires de cansalada (tallada a daus)
·         3 salsitxes (tallades a daus)
·         Vi ranci
 

Procediment

 Agafeu els cargols dejunats i renteu-los amb aigua freda, un polsim de sal i/o vinagre. Remeneu-los constantment fins que treguin tota la baba i, tot seguit, netegeu-los de no.

Per enganyar els cargols, poseu-los en una cassola ben coberts d’aigua freda i col·loqueu-los sobre el foc al mínim. Quan comencin a sortir de les closques, apugeu la intensitat del foc i espereu que arrenqui el bull. Deixeu-los reposar. Aquesta operació es pot repetir un parell de cops més.

Tot seguit, canvieu-los-hi l’aigua. Afegiu-hi sal. Coeu-los a foc lent durant 45 minuts. Tasteu-los i si són tendres ja els teniu llestos.

Fem un sofregit amb la tomata (ratllada) amb un bon raig oli d’oliva, un cop tingui un bon color, afegim la cansalada, les salsitxes i el llord, ho anem rossejant, afegim un raig de vi ranci, i ja hi podrem tirar els cargols. Ho deixem coure amb la salsa uns 15 minuts més. Bona cuina.
 

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  90 m
Temps de cocció:  70 m