dimarts, 12 de maig del 2015

Pasta amb escamarlans i pesto de ruca




Ingredients:
      Pel pesto:
·         50 g ruca
·         1 llimona
·         6 cullerades de pinyons
·         4 cullerades de formatge parmesà ratllat
·         ½ gra d’all
·         ½ gotet d’oli d’oliva
·         Sal i pebre
 
Per la pasta amb escamarlans i pesto de ruca:

·         12 escamarlans
·         1 gra d’all
·         4 cullerades del pesto que hem fet
·         5 cullerades oli d’oliva
·         350 g pasta
·         Sal i pebre 

Procediment:

Per fer el pesto:
Escalda les fulles de ruca en una cassola amb aigua bullint i passa-les a un bol amb aigua i glaçons de gel per fixar el color. Tot seguit, escorre-les i eixuga-les amb paper absorbent. Renta la llimona, eixuga-la i ratlla finament la meitat de la pell, evitant la part interior blanca. Tritura les fulles de ruca en un robot de cuina i afegim els pinyons, el formatge, l’oli, l’all, la llimona ratllada i una mica de sal i pebre, un cop triturat reservem. I si ens n’ha sobrat i volem per conservar-ho, ho posem amb un pot de vidre amb un bon raig oli d’oliva i el posem a la nevera.
La pasta amb els escamarlans i el pesto:
Pela els escamarlans i en separem els caps. (els caps podem aprofitar-los per fer un brou per algun arròs).
En una paella amb un bon raig oli oliva saltegem les cues dels escamarlans, afegim l’all pelat i seguim saltejant durant 1 m. Salpebrem i ho deixem entebeir.
Fes coure la pasta en una cassola amb aigua bullint salada durant el temps que indiqui el fabricant. Escorre-la i reserva 4 cullerades de l’aigua de la cocció .
Dilueix lleugerament el pesto amb les 4 cullerades d’aigua de la pasta i amaneix la pasta. Posem la pasta als plats i afegim les cues d’escamarlà al damunt. Servir. 

Per quantes persones: 4
Dificultat: mitja
Temps de preparació total:  50 m
Temps de cocció: 10 m + 5 m + 8 m 

Vi triat per acompanyar: sumaroca Blanc.