Ingredients:
·
3 cebes tendres
·
700 g de faves petitones #dolors
·
450 g de pèsols
·
2 all tendres
·
1 tall botifarra negre #canserra
·
1 tall de cansalada #tortellà
·
Oli oliva #maspep
·
Menta
·
Marduix
·
Sal
·
Pebre
·
aigua
Procediment:
Ara que n’és temporada, gaudeixo tan cuinant-los que
menjar-los.
Netegem les faves i els pèsols.
Tallem la cansalada i la botifarra a daus.
Tallem la cansalada i la botifarra a daus.
Tallem la ceba tendra petita (n’he deixat una de
sencera). Pelem els alls, el podem tallar a rodanxes o deixar-los sencers.
Fem un farcell amb la menta i el marduix, també si voleu
hi podeu posar farigola i llord. I ha gent que hi posa anís, però a mi particularment
o m’agrada el seu gust en aquest plat.
A la cassola on ho courem tot, i poso un raig d’oli d’oliva
i poso a coure una mica la botifarra, res 5 minuts i després la reservem.
Ara posem a sofregir la ceba, no cal que estigui molt
torrada, només un pel rossa perquè doni color. Ara ja podem afegir les faves,
remenem, posem a punt de sal i pebre, afegim l’aigua (que quedin les faves
cobertes, si voleu també s’hi pot posar caldo de verdures enlloc d’aigua ...) i als 5 minuts (que és quan arranca el bull
...) ja podem afegir la cansalada, ells
alls, la ceba i el manat d’herbes. Remenem. Ara que les faves ja porten 10
minuts aprox, ja podem afegir-hi els pèsols (els pèsols sempre triguen menys a
coure, i així no ens queden tan desfets), si fa falta afegim una mica d’aigua.
Afegim la botifarra (si no voleu que és desfaci molt, podeu afegir-la 10 minuts
abans d’apagar el foc, tot i a que a mi m’agrada trobar-me-la desfeta). Ara abaixem
el foc, i ho deixem coure 20 m tapat.
Es un plat, que si no us l’acabeu tot, és pot guardar
a la nevera. Bona cuina.
Per quantes persones: 4 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 50/60 m
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 50/60 m
Ho maridem amb: Petit Albet Negre 2017.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada