dilluns, 25 de març del 2019

Faves i pèsols a la Catalana



Ingredients:

·         3 cebes tendres
·         700 g de faves petitones #dolors
·         450 g de pèsols
·         2 all tendres
·         1 tall botifarra negre #canserra
·         1 tall de cansalada #tortellà
·         Oli oliva #maspep
·         Menta
·         Marduix
·         Sal
·         Pebre
·         aigua


Procediment:

Ara que n’és temporada, gaudeixo tan cuinant-los que menjar-los. 
Netegem les faves i els pèsols.
Tallem la cansalada i la botifarra a daus.

Tallem la ceba tendra petita (n’he deixat una de sencera). Pelem els alls, el podem tallar a rodanxes o deixar-los sencers.
Fem un farcell amb la menta i el marduix, també si voleu hi podeu posar farigola i llord. I ha gent que hi posa anís, però a mi particularment o m’agrada el seu gust en aquest plat.
A la cassola on ho courem tot, i poso un raig d’oli d’oliva i poso a coure una mica la botifarra, res 5 minuts i després la reservem.
Ara posem a sofregir la ceba, no cal que estigui molt torrada, només un pel rossa perquè doni color. Ara ja podem afegir les faves, remenem, posem a punt de sal i pebre, afegim l’aigua (que quedin les faves cobertes, si voleu també s’hi pot posar caldo de verdures enlloc d’aigua ...)  i als 5 minuts (que és quan arranca el bull ...)  ja podem afegir la cansalada, ells alls, la ceba i el manat d’herbes. Remenem. Ara que les faves ja porten 10 minuts aprox, ja podem afegir-hi els pèsols (els pèsols sempre triguen menys a coure, i així no ens queden tan desfets), si fa falta afegim una mica d’aigua. Afegim la botifarra (si no voleu que és desfaci molt, podeu afegir-la 10 minuts abans d’apagar el foc, tot i a que a mi m’agrada trobar-me-la desfeta). Ara abaixem el foc, i ho deixem coure 20 m tapat.

Es un plat, que si no us l’acabeu tot, és pot guardar a la nevera. Bona cuina.


Per quantes persones: 4 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  75 m
Temps de cocció:  50/60 m

Ho maridem amb: Petit Albet Negre 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada