divendres, 20 de setembre del 2013

Caldo de verdures, vedella i pilotes a l'olla expréss


Ingredients:

·         1 os de vedella
·         ¼ pollastre (sense pell)
·         2 patates
·         1 ceba
·         1 porro
·         2 pastanagues
·         1 branca d’api
·         2 pilotes
·         2 l. Aigua embotellada
·         Sal
·         Raig d’oli

 

Procediment:
Pelem i netegem totes les verdures i les tallem a daus grans.

A l’olla exprés hi posem la carn, les verdures, les pilotes, la sal i ho cobrim amb 2 litres d’aigua.
Tapem l’olla i ho posem a coure a foc mig-fort.

Quan l’indicador de pressió comenci a sonar (o surti vapor), baixem el foc i ho deixem coure 30 minuts més. Un cop cuit, tanquem el foc i girem la vàlvula perquè alliberi la pressió de dins l’olla.
Quan sapiguem segur que ja està alliberat tot el vapor, separem el caldo de les verdures i de la carn.
Posem a bullir el caldo amb la pasta que més ens agradi i deixem coure uns minuts (segons fabricant de la pasta).
Servir la verdura i la carn d’olla.
 

Dificultat: mitja
Temps de preparació total:  45 m
Temps de cocció:  30 m (a partir de quan ha sonat la vàlvula)