dilluns, 28 de gener del 2019

Ous estrellats amb carxofes de temporada




Ingredients:

·         Carxofes
·         Ous
·         Sal
·         Pebre
·         Oli oliva

Procediment:

Netegem les carxofes, trèiem les fulles més dures (ara n’és la temporada) i les tallem a làmines d’un cm aproximadament, també trèiem la pelussa interior.

Les passem per aigua i ara ja les podem  posar a la planxa amb un bon raig d’oli d’oliva. (de proximitat total: oli d’oliva de les oliveres del meu sogre, fet al trull Ylla).

Posem a punt de sal i si volem i posem un pols de pebre. Quan estiguin dorades i donem la volta (feu-ho a foc lent, així ens assegurem que quedin cuites). Ara sense treure-ho de la planxa, hi tirem els 2 ous (sense batre) i els tallem i remenem amb ajuda d’una espàtula i ja podem servir! 


Per quantes persones: 3 persones

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total: 20 m
Temps de cocció: 15/18 m 


Ho maridem amb: Monte Real Gran Reserva, negre 2010.