Ingredients:
· Cuina o espatlla de xai
· 4 grans alls
· 4 carrotes
· Branca farigola
· Oli oliva
· Sal, pebre
· 1 got d’aigua
· 1 got de vi blanc sec
· Rovellons (encara els tenia congelats d'el any passat)
* Cebes petites
· 5 prunes
· patatones petites
· 1 tomàquet
· Fulla llord
Procediment:
Preescalfa el forn a 200 graus.
Posa el xai en una safata d’enfornar, salpebra’l i frega la carn amb un gra d’all pelat. Unta-la be amb oli d’oliva o llard, això juntament amb l’all donarà un bon gust.
Posa’l al forn quan sigui ben calent. Afegeix el vi i l’aigua. Quan comenci a enrossit abaixa la temperatura a 170 º, el cop de calor haurà fet una mica de crosta i això impedeix que la carn tregui sucs. Ara que vagi coent a poc a poc. Ho deixes al forn 1h ¾ a 2h (depèn de la peça com sigui de gran), cada mitja hora ho gires. Quan ja porti uns 30 minuts hi afegeixes les carrotes, les herbes, la ceba i la resta d’alls. I tot seguit també les patates i les verdures tallades a daus o làmines i els bolets. Durant la cocció, perquè no és ressequi, li has d’anar tirant suquet per sobre. Si cal, li poses una mica més d’aigua. Ha de quedar rossa, cuita i tova.
Apaguem el foc. Aquest cop ho acompanyo d'una mica d'arròs balsami i una mica d'amanideta.
I a gaudir!. Si te’n sobra, recorda que a la nevera no és fa malbé i pot durar 2 o 3 dies.
Per quantes persones: 4 persones
Dificultat: fàcil, només que de cocció llarga.
Temps de preparació total: 130 m
Temps de cocció: 90 m/ 120 m
Temps de preparació total: 130 m
Temps de cocció: 90 m/ 120 m
Ho maridem amb: Finca Malaveîna. Peralada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada