Ingredients:
·
Cuina o espatlla de xai
·
4 grans alls
·
4 carrotes
·
Branca farigola
·
Oli oliva
·
Sal, pebre
·
1 got d’aigua
·
1 got de vi blanc sec
·
Rossinyols
·
1 ceba
·
1 brot de canyella
·
2 patates
·
1 tomàquet
·
Fulla llord
Procediment:
Preescalfa el forn a 200 graus.
Posa el xai en una safata d’enfornar, salpebra’l i
frega la carn amb un gra d’all pelat. Unta-la be amb oli d’oliva o llard, això
juntament amb l’all donarà un bon gust.
Posa’l al forn quan sigui ben calent. Afegeix el vi i
l’aigua. Quan comenci a enrossit abaixa la temperatura a 170 º, el cop de calor
haurà fet una mica de crosta i això impedeix que la carn tregui sucs. Ara que
vagi coent a poc a poc. Ho deixes al forn 1h ¾ a 2h (depèn de la peça com sigui
de gran), cada mitja hora ho gires. Quan ja porti uns 30 minuts hi afegeixes
les carrotes, les herbes, la ceba i la resta d’alls. I tot seguit també les
patates tallades a daus i els rossinyols. Durant la cocció, perquè no és ressequi,
li has d’anar tirant suquet per sobre. Si cal, li poses una mica més d’aigua. Ha
de quedar rossa, cuita i tova.
Apaguem el foc. I a gaudir!. Si te’n sobra, recorda
que a la nevera no és fa malbé i pot durar 2 o 3 dies.
Per quantes persones: 4 persones
Dificultat: fàcil, només que de cocció llarga.
Temps de preparació total: 130 m
Temps de cocció: 90 m/ 120 m
Temps de preparació total: 130 m
Temps de cocció: 90 m/ 120 m
Ho maridem amb: Finca Garriga. Peralada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada