dimecres, 27 de novembre del 2013

Paella Valenciana



Ingredients: (per 2 p.)

·         Safrà
·         Oli, sal , pebre dolç vermell
·         Arròs
·         60 gr mongeta verda
·         3 carxofes tendres
·         4 gots de caldo de verdures
·         ¼ de pollastre
·         ¼ de conill
·         1 tomàquet triturat
·         Pel caldo: 1  tall api, 1 porro, 2 patates, 2 carrotes, 1 ceba

 

Procediment:

Netegem les verdures, les tallem a daus i en fem un caldo. Un cop cuit en trec les verdures (les aprofito per fer una crema per la meva filla) i en colo el suc, que és lo que farem servir. Reservem.

Agafem una paella, hi posem sal i oli, i posem a coure el conill i el pollastre.  Fem que quedin casi cuita i ben daurada. Les reservem.

Posem a coure al mateix oli el tomàquet. Netegem les carxofes, les tallem a daus (nomes de mitja carxofa fins al cor), netegem les mongetes, les partim. I ho afegim al tomàquet. Remenem.   Quan ja tingui un bon color, afegim la carn, deixem que es barregin els sabors. Llavors es quan afegim el caldo, el safrà i una mica de pebre vermell, quan ja bulli és quan afegim l’arròs. Ho deixem coure a foc intens 8/10 m. No podem remenar-ho.  Després abaixem el foc i ho deixem coure 8/10 m a foc lent. Amb aquestes mides de caldo em fem prou, però si veiem que ja està sec i no està l’arròs, podem tapar-ho amb paper de diari o un tap fins acabar la cocció. Parem el foc i deixem reposar 2 minuts i servim.

 Dificultat:  mitja
Temps de preparació total:  90 m
Temps de cocció:  20 m + 20 m + 20 m

 

Vi triat per acompanyar: Viña Sol Blanc