dilluns, 1 de juliol de 2013

Coca de Sant Pere o de Sant Joan




Ingredients:
 
·         Massa mare:  60 gr farina de força, 50 ml de llet tèbia i 10 gr llevat premsat

·         230 gr farina força
·         2 ous
·         Llavors d’anís (unes 25)
·         50 gr mantega desfeta
·         60 gr sucre
·         Una mica de sal
·         10 ml anís
·         Fruites confitades a làmines
·         Pinyons
·         1 ou batut per pintar
·         Sucre per empolvar
 

Procediment:

Preparem primer la massa mare, barregem el llevat amb la llet tèbia, afegim la farina i barregem. Ho posem en un vol, i ho tapem amb paper film, i ho deixem fermentar 30 m.
Quan la massa mare hagi pujat,  preparem la coca.
En un altre vol, posem els ous i els remenem. Afegim el sucre , la mantega, l’anís (el licor si volem...) i les llavors, ho barregem bé.

Després hi tamisem la farina i la sal, de mica en mica. Quan la massa sigui homogènia hi afegim la massa mare. Durant 10 minuts ho treballem tot junt, que quedi ben barrejat. Amb moviments com els que és fan al rentar la roba a mà. Ho deixem reposar 20 m.
Untem una plata amb oli, hi afegim la massa i en donem forma de coca. Untem la coca amb l’ou, hi posem les fruites confitades i els pinyons. Hi posem sucre per damunt i ho deixem fermentar fins que dupliqui el volum.

Posem el forn a 200º (dalt i baix).
Quan el forn sigui calent, hi posem la cosa, i baixem el forn a 180º. Ho deixem coure 15 m. Bona revetlla.
 

Dificultat:  un pel complicada
Temps de preparació total:  100 m
Temps de cocció:  15/20 m

2 comentaris:

  1. Carai quina sorpresa! Jo tampoc sabia que tens un blog, i tens unes receptes molt bones! Ja tens una nova seguidora. Aquesta coca es digne d'un bon pastesser ;)
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. je je... q bó! jo també ja et segueixo.. i aviat provare alguns plats jejjee ;)

      Suprimeix