dilluns, 29 d’abril de 2019

ROM AL FORN AMB PATATES #VADEMAR





Ingredients:

·         1 rom (aquest és de 800 g)
·         Tomàquets petits
·         3 patates
·         2 cebes
·         Oli oliva
·         Sal
·         Got vi blanc


Procediment:

Tallem les patates i les cebes a làmines.
Tallem els tomàquets per la meitat.
En una plata per anar al forn, posem un bon raig oli d’oliva, col.loquem la ceba i tot seguit la patata (que la ceba quedi a sota), posem a punt de sal i amb un raig de vi blanc. A coure dalt i baix 190 º uns 45 m. Quan portem 20 m mirem afegim els tomàquets
Ara ja podem posar el rom, posem punt de sal i si volem afegim una mica més de vi blanc.
Ja podem tancar i deixar coure un 15 m.
Bona cuina.  

(El rom queda cuit de seguida, és exquisit i fàcil de treure l'espina) - El rom- tal com es diu a Llançà- o rèmol és un peix curiós, de forma romboidal, recobert d’ escates petitetes. Té diverses tonalitats que van del gris, l’ ocre al marró; té unes taques més clares, i el ventre també clar. Viu en fons sorrencs a partir dels 30 metres, on s’ hi passa hores immòbil. A l’ estiu, però, s’ atansa a la costa. Sol mesurar  uns 50 o 60 cm com a màxim. És una espècie ben coneguda dels nostres pescadors, que sempre l’ han apreciat, i que solen pescar amb tresmalls i tècniques d’ arrossegament. També es pot pescar amb ham, cosa que suposa una gran satisfacció per als pescaires afeccionats


Per quantes persones: 3 persones

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 60 m


Ho maridem amb: Jardins Blanc .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada