dijous, 10 de març de 2016

Bacallà confitat amb estofat especiat de carrotes i carxofes

 
 
Ingredients:
·         4 talls de bacallà dessalat
·         3 carrotes
·         4 carxofes
·         1 ceba
·         Cúrcuma
·         Curri
·         Sal
·         Oli oliva
·         2 alls
 
Procediment:
Tallem la ceba i les carxofes a tires.
Laminem les carxofes i en trèiem la pelussa interior (va molt be amb una cullereta).
En un cassó amb un raig d’oli d’oliva, posem a coure la ceba, les carxofes i les carrotes. Rectifiquem de sal i seguim coent, ara hi posem afegir un pols força generós de curri i de cúrcuma, remenem i quan ja sigui rosses afegim una mica d’aigua calenta o si teniu brou millor, tapem i deixem que cogui uns minuts (10m).
En un cassó posem 500 ml d’oli i 2 alls sense pelar. Posem a foc lent i quan al voltant dels alls comenci a sortir bombolles, ja podem ficar-hi el bacallà , baixem el foc i deixem que cogui uns minuts (de 5 a 10 m) depèn el gruix. Sabrem que es cuit, ja que canvi de color, no és tan transparent, sinó més blanquinós.
Col·loquem les verdures i damunt ja hi podem posar el bacallà.
 
Per quantes persones: 3/4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  40 m
Temps de cocció:  20 m + 10 m
 
Vi triat per acompanyar: Perfum del 2013. Blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari