dimarts, 1 de setembre de 2020

Cuixa o espatlla de xai al forn amb verdures, bolets i herbes aromàtiques

 





Ingredients:

* cuina o espatlla de xai

* 2 cebes

* 2 grans alls

* 3 carrotes

* rossinyols 50/100 gr

* herbes aromàtiques

* sal, pebre, vi blanc, caldo de verdures, oli

* 5 pebrots del padró

* 2 patates

* 1 porro

 

 

Procediment:

Netegem les verdures.

Salpebrem el xai i el tallem per posar-ho be a la plata. Aprofito i també li passo una mica d’all per tot voltant.

Posem a escalfar el forn i deixo coure el xai sol 1h a 180º, afegim una mica d’oli i un bon raig de caldo de verdures (a mitja cocció el giro).

Ara afegim les verdures i les herbes aromàtiques i un bon raig de vi blanc, si fa falta afegim una mica més de caldo. Ho deixarem coure 1h més. (si creiem que no és prou cuit, podríem fer-lo coure 20/30 m depèn del pes de la peça).

Ara posem a fregir amb un raig d’oli els rossinyols. Quan ja casi siguin cuits, ho posem amb el xai (aproximadament quan faltin 20 m.).

Apaguem i ja podrem servir!

 

 

Per quantes persones: 3

Dificultat:  fàcil però de llarga cocció
Temps de preparació total: 2h 45
Temps de cocció:  2h/2h30

 

Ho maridem amb: Tocat de l’Ala, negre. 2017


Cap comentari:

Publica un comentari