dilluns, 13 de gener de 2014

Xipirons amb pèsols tendres




Ingredients:

·         250 grs Xipirons (de Llançà)
·         200 grs. Pèsols tendres
·         Sal, pebre
·         Oli oliva
·         1 ceba tendra
·         1 gra all

 

Procediment:

Netegem bé els xipirons, en trèiem de cadascun el cap, la tripa i la pluma que sembla plàstic del seu interior, ho deixem escorre.
Pelem els pèsols.
Agafem la ceba tendra i la trinxem, ho posem al foc amb una cassola i un bon raig d’oli oliva i ho deixem enrossir poc a poc. Hi posem també un gra d’all.
Afegim els xipirons al sofregit de ceba, un bon raig de vi blanc. Deixem que faci xup xup, als 5 minuts afegim els pèsols, un polsim de sal i de pebre. Remenem, ara podem afegir un got d’aigua. Ho deixem coure uns 20 m a foc lent tapat. Si veiem que és beu tot el suc, podem afegir-hi una mica més d’aigua.

Tanquem el foc i ja podem servir.


Per  2 persones. (casi hem fet curt de lo bons que estaven)

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  45 m
Temps de cocció:  35 m

 

Vi triat per acompanyar: Sumarroca Muscat blanc.

També ho he acompanyat per unes miques de patates vermelles fregits i uns bastonets terriblement bons de la marca Gressini, que fa poc he descobert.

Cap comentari:

Publica un comentari