divendres, 13 de març del 2009

"Previsions de futur entorn de crisi, mesures a prendre i oportunitats que cal aprofitar" (segons xerrada "Sr Oriol Amat")

Avui he assistit al col.loqui "Previsions de futur en un entorn de crisi.
Mesures a pendre i oportunitats que cal aprofitar.
I presentació del llibre "Eufòria i pànic: aprenent de les crisis" del Sr Oriol Amat, membre de la Junta Directiva de l'Institut Ignasi Viallonga, vicepresident de l'ACCID, economista i catedràtic de la UPF.
Hi ha 3 crisis en aquest moment:
LA CRISI FINANCERA, LA CRISI ECONÒMICA I LA CRISI DE CONFIANÇA.
MESURES I ACCIONS PER AFRONTAR LA CRISI:
-ASSEGURAR LA LIQUIDÉS DE LES EMPRESES I SI FA FALTA AUGMENTAR EL CAPITAL
-APROFITAR EL PREUS BAIXOS DE LA CRISI I COMPRAR BONES OPORTUNITATS O SIGUI ARA O MAI
-MILLORAR L'EFICIENCIA DE LA NOSTRA EMPRESA I ADAPTAR-LA SI FA FALTA A LES NOVES EMPRESES LOWCOST
-INTENTAR INCREMENTAR ELS INGRESSOS, AMB INNOVACIONS, AUGMENTAR VENTES O BUSCAR UNA ALTERNATIVA A NOUS PRODUCTES AL MERCAT
-REFORMA ESTRUCTURAL-SER MES PRO-ACTIUS, ES A DIR MENTALITZAR-SE QUE ENS EN SORTIREM
S'ha comentat que potser la crisi no serà tan llarga con ens pensem, així mateix, hauríem d'estar més tranquils, ja que els interessos han baixat, el mercat immobiliari ha baixat un 30%, i els dipòsits de diners al banc tenen una certa garantia.
Per tan a diferència de la crisi del 1929, doncs per exemple actualment tenim S.S, hi ha Atur, tenim els fons garantits i a més hi ha la garantia de que no hi hagi cap Banc més que faci fallida.
Per tant hauríem de començar a pensar com es pensava abans, que a la vida també "cal estalviar"
I PER EXEMPLE TAMBÉ S'ESMENTA O CORRE EL RUMOR QUE POTSER L'ESTAT QUEDI ENDEUTAT, SEGONS HE ESCOLTAT ARA MATEIX EL NOSTRE DÈFICIT ES D'UN 40% COSA QUE PER EXEMPLE A ITÀLIA ES CASI D'UN 120%
I TAMBÉ AIXÍ MATEIX DE UNS 200 PAÏSOS QUE SOM, POTSER HI HA MÉS DE 180 QUE VAN PITJOR QUE NOSALTRES
(tot això ho he anat anotat del col.loqui que hi ha hagut i també de les conversacions de tots els assistents, espero que ens sigui d'ajuda)
Espero que tot el que he escrit no sigui utilitzat en cap més sentit que no sigui informatiu. Repeteixo només és de caràcter informatiu.