dimecres, 21 de setembre del 2022

CUIXA de XAI AL FORN amb PATATONES, ROVELLONS I PRUNES

 



Ingredients:

·         Cuina o espatlla de xai
·         4 grans alls
·         4 carrotes
·         Branca farigola
·         Oli oliva
·         Sal, pebre
·         1 got d’aigua
·         1 got de vi blanc sec
·         Rovellons (encara els tenia congelats d'el any passat)
*         Cebes petites
·         5 prunes
·         patatones petites
·         1 tomàquet
·         Fulla llord

Procediment:

Preescalfa el forn a 200 graus.
Posa el xai en una safata d’enfornar, salpebra’l i frega la carn amb un gra d’all pelat. Unta-la be amb oli d’oliva o llard, això juntament amb l’all donarà un bon gust.

Posa’l al forn quan sigui ben calent. Afegeix el vi i l’aigua. Quan comenci a enrossit abaixa la temperatura a 170 º, el cop de calor haurà fet una mica de crosta i això impedeix que la carn tregui sucs. Ara que vagi coent a poc a poc. Ho deixes al forn 1h ¾ a 2h (depèn de la peça com sigui de gran), cada mitja hora ho gires. Quan ja porti uns 30 minuts hi afegeixes les carrotes, les herbes, la ceba i la resta d’alls. I tot seguit també les patates i les verdures tallades a daus  o làmines i els bolets. Durant la cocció, perquè no és ressequi, li has d’anar tirant suquet per sobre. Si cal, li poses una mica més d’aigua. Ha de quedar rossa, cuita i tova.

Apaguem el foc. Aquest cop ho acompanyo d'una mica d'arròs balsami i una mica d'amanideta.
 I a gaudir!. Si te’n sobra, recorda que a la nevera no és fa malbé i pot durar 2 o 3 dies.

Per quantes persones: 4 persones

Dificultat:  fàcil, només que de cocció llarga.
Temps de preparació total:  130 m
Temps de cocció: 90 m/ 120 m

Ho maridem amb: Finca Malaveîna. Peralada.


SOPAR AEEG by MIMOLET





TOT UN ESPECTACLE!! EL SOPAR AL CASTELL DE ST GREGORI
by Mimolet !!!