dimarts, 31 de juliol del 2018

Espagueti d'espelta integral amb flors de carbassó



Ingredients:
·         Flors de carbassó
·         espagueti d’espelta integral
·         un gra d’all
·         1/2 ceba tendra
·         Sal
·         Parmesà ratllat
·         oli
·         herbes aromàtiques: menta, alfàbrega ...


Procediment:
Netegem les flors de carbassó, en trèiem el pistil i les tallem a tires.
Tallem la ceba i el gra d’all  a làmines ben fines.
Bullim la pasta amb un pols generós de sal, el temps que ens diu el fabricant. Reservem.
Agafem una paella, afegim un bon raig d’oli d’oliva i afegim la ceba i l’all, quan agafi color ja hi podem afegir les flors. Deixem un parell de minuts. Afegim ara les herbes, apaguem el foc al cap de 2 minuts. Tapem i deixem que les herbes treguin tot l’aroma amb l’escalfor de la paella.
Posem la pasta al plat, i damunt les flors. Posem un bon polsim de parmesà ratllat.
Ja podem servir.
Vist al blog: pasta pels catalans, tot i que jo n’he fet alguna variació


Per quantes persones: 2 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  20/25 m
Temps de cocció: 8m pasta + 8/10m les flors

Ho maridem amb: Inici 2015. Viticultura extrema. Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon,  Samsó, Merlot i Syrah. MERVM PRIORATI