Ingredients:
·
Codony (eriçons petits)
·
Ametlles laminades
·
Llapis especial de xocolata (per
fer els ulls i la boca)
·
Eriço gran:
·
6 ous
·
1 got de xocolata en pols
·
1 got d’oli
·
1 iogurt normal o de llimona
·
1 sobre de llevat
·
2 gots de sucre
·
Llimona ratllada
·
4 gots de farina
·
Una mica de mantega
·
Sucre glaç
Procediment:
Els eriçons petits és molt fàcil, agafem codony i el
tallem en triangles, després hi afegim ametlles laminades damunt i li fem els
ulls i la boca amb un llapis especial de xocolata. Reservem.
Posem a escalfar el forn a 220º.
I ara anem pel gran:
Untem el motllo amb la mantega desfeta (si pot ser un
motllo estrella és més fàcil, sinó un de rectangular i després li donarem forma
amb un bon ganivet.)
En un vol barregem la farina tamisada amb els ous, el llevat,
l’oli, el sucre, la llimona ratllada i
el iogurt. Un cop ben remenat ho posem al motllo i ho deixem coure uns 45 m 180
º.
Deixem refredar i ara és quan tallem la coca amb forma
de l’eriço i ho podem fixar amb algun escuradents.
Per decorar amb el llapis de xocolata i podem fer
varies formes i els ulls i la boca.
I ja podem deixar a punt per degustar.
He guanyat al concurs del Far Empordà, al postre més
original. Gràcies a l’ajuda de Carles Arnall ( els postres ben decorats no és lo meu ... per tant ja sabeu qui me'l va arreglar :) ) .
Per quantes persones: 8 persones
Dificultat: mitja
Temps de preparació total: 70 m
Temps de cocció: 45m
Temps de preparació total: 70 m
Temps de cocció: 45m
Ho maridem amb: Una bona garnatxa de l’Empordà.