dimecres, 26 de setembre del 2018

CREMA CATALANA cremada





Ingredients:

  • ·         4 Rovells d’ou
  • ·         750 ml llet
  • ·         1 sobre de potax
  • ·         50 g sucre
  • ·         1 canonet de canyella
  • ·         1 pela de llimona
  • ·         Sucre morè per cremar



Procediment:

Posem a escalfar 650 ml de llet en una cassola. Quan fumegi, afegim la pela de llimona i la canyella. Quan arrenqui el bull, retirem la cassola del foc i deixem refredar.
En un bol gran, posem els 4 rovells d’ou i el sucre, ho batem manualment.
En got, dissolem el “potax” amb la llet que queda. Ara ja ho podem afegir al bol dels rovells.  Remenem.
Aboquem la llet en el bol (trèiem abans la llimona i la canyella), remenem. Passem la mescla a la cassola i posem a escalfar al MINIM, remenem de tant en tant. Quan arrenqui el bull retirem del foc.
Posem la crema en petits vols. Deixem refredar i després podem posar a la nevera.
Abans de servir posem un pols de sucre moré i la podem cremar amb el bufador.



Per quantes persones: 4 persones
Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total: 40 m
Ho maridem amb: una bona garnatxa de l’empordà.