dilluns, 9 de març del 2020

FARCELLETS DE COL, de l'Àvia Remei





Ingredients:


* 1 col
* 100 gr carn picada de porc
* farina, oli, sal
* tomàquet triturat
*Sofregit de ceba Quim Matas


Procediment:
Aquest plat el feia la meva àvia Remei, cuinava com els àngels. És un plat una mica laboriós però val la pena.
Netegem la col i anem trèiem fulla a fulla.
Posem aigua a bullir, i les escaldem una a una. Les trèiem amb delicadesa i les posem damunt un drap que és refredin.
En un vol hi posem una mica de farina  i tenim preparada a ma la carn picada. Agafem les fulles una a una, i posem dins  de cada fulla una mica de carn picada i l’enrotllem com un farcellet , les exprimint una  a una perquè en surti una mica el suc i les enferirem.
Agafem una paella i les fregim, en compte de que no  és trenqui el farcellet. Reservem.
Ara en una cassola hi posem 3 cullerades de sofregit de ceba Quim Mates, i afegim un got de tomàquet, remenem i fem que vagi sofregint a poc a poc. Als 10 m ja hi podem afegim els farcellets, els col·loquem be que no ens trenquin, afegim un got d’aigua i ho deixem coure a foc vaig 20 m. Bona cuina.



Per quantes persones: 3 persones
Dificultat:  laboriós
Temps de preparació total:  70 m
Temps de cocció: 5m + 15 m + 10 m + 20 m


Ho maridem amb: Daina Rosat, Empordàlia