diumenge, 10 de març del 2024

Sèpia, patata i pèsols

 





Ingredients:

* Sèpia

* Patates

* Pèsols

* Ceba

* All

* Tomàquet triturat

* 1 fulla llord

* una mica de brandy

* Sal, pebre i aigua



Procediment:


Netegem  la sèpia i la tallem a daus.

Tallem la ceba i l'all ben petit.


Tallem les patates i netegem els pèsols.


En una cassola posem un bon raig d'oli d'oliva i posem a coure la sèpia, la rossegem i la tapem, déiem que cogui uns minuts (farà aigua és normal). Quan ja sigui ben rossa, podem afegir la ceba i l'all, remenem. Tapem i deixem coure uns minuts. Ara ja podem posar-hi una mica de brandi i deixem que s'evapori. Posem a punt de sal i un pols de pebre.
Ara afegim el tomàquet i la fulla de llord, remenem. Tapem i deixem coure 5 minuts més.
Ara ja podem afegir les patates i posem aigua fins quasi a cobrir-les. Tapem i deixem coure uns 15 minuts.
Ara ja podem afegir els pèsols. Tapem i deixem coure 10 m (si els volem més cuits afegim 5 minuts més).


Si voleu hi podeu afegir una picada amb avellanes, julivert i una mica del suc de la cocció.
Fet amb temps o reposat a temps encara és més gustós. I si en sobra cap a la nevera i demà també serà bo!


Temps de preparació: 75 m

Temps de cocció: 45/50 m


Ho acompanyem amb un bon vi: 5 Finques Perelada