dimarts, 3 de novembre del 2015

Truita de Farina




Ingredients:

·         2 ous de pagès
·         8 cullerades de farina
·         Sal
·         Llet
·         Oli d’oliva

 

Procediment:

En un bol posem els ous, posem un pols de sal, ho anem baten i afegim la farina de mica en mica, procurant que no faci grumolls.
Tot seguit, afegim un bon raig de llet fins que aconseguim una pasta fina i homogènia.
Posem una paella al foc amb un raig d’oli d’oliva, quan estigui ben calent, tirem la preparació i fem les truites fines i rodes o llargues gruixudes, al vostre gust. 

La truita de farina és una de les truites més elementals i senzilles, molt habitual a la postguerra, quan la gana era present a moltes cases. Hi podem afegir formatge, julivert, cansalada, botifarra.... Adequat també servir-la amb una mica d’amanida. 

Per quantes persones: 3 persones

Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 15m
Temps de cocció: 5/8m