Ingredients:
·
Arròs #pals
·
8/10 gambes de Palamós #vademar
·
Fumet de peix pescadorsderoses
·
1 sèpia gran #vademar
·
3 grans all
·
1 pebrot verd
·
2 tomàquets madurs
·
Oli oliva
·
Sal
·
Pebre
Procediment:
Posem a coure les gambes, volta i volta. Després les
reservem.
Netegem la sèpia, guardem una mica de tinta i el fetge
(bosseta marró). La tallem a talls i la posem
a coure amb un bon raig oli d’oliva a la cassola on farem l’arròs (reservem
la tinta). Posem a punt de sal.
De mentre, picarem els alls i el pebrot amb el 123,
ben petit. Reservem.
Ratllem els tomàquets.
Posem a escalfar el fumet.
Uns 30/40 minuts després la sèpia ja està al punt, ara
ja hi podem afegir el pebrot i els alls i el tomàquet, deixem que sofregeixi
fins que quedi ben fosc. (podem afegir-hi una mica de tinta també si voleu).
45m aprox. O més si volem.
Ara ja podem afegir l’arròs, deixem rossejar 4 o 5 m, ara
ja podem afegir el fumet. Posem a punt de sal i pebre. i En 20 minuts ja ho
tindrem a punt. Podem coure’l a foc mig, i vigilar que no s’enganxi. Les gambes
les afegim 5 minuts abans.
Tanquem el foc, reposem 2 m, i ja podem servir. Bona cuina!
Per quantes persones: 4 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 2h
Temps de cocció: 5 m + 60 m + 20 m
Temps de preparació total: 2h
Temps de cocció: 5 m + 60 m + 20 m
Ho maridem amb: Maragda negre 2017. Mas Llunes.