dilluns, 30 de gener del 2023

MANDONGUILLES AMB PESOLS, CEPS I PATATES AL FORN





Ingredients:

*  sofregit de ceba

*  tomàquet triturat

* 150 g pèsols

* 30 g  ceps secs

* ¼ caldo verdures

*  sal , pebre , julivert, farina

*  carn picada mixta

* 1 rovell ou

* pa ratllat

 

Elaboració :

Posem el ceps en remull amb una mica d’aigua (no la llencem , la podem aprofitar)

Preparem la salsa.

En una cassola posem el sofregit de ceba (Quim Matas), afegim una mica de tomàquet ratllat i remenem. Deixem coure 10 m a foc baix, afegim els pèsols i els ceps. (aigua dels ceps la podem aprofitar enlloc de fer servir caldo). Reservem.

Preparem les mandonguilles, aquest cop  he comprat la carn picada barrejada (porc/vedella) i ja amanida de sal i pebre. Posem en un vol, afegim una mica de pa ratlla, el rovell i una mica de julivert trinxada, remenem i fem que quedi una bona massa. Ara ja podem fer boletes i després les enfarinem una mica.

En una paella, posem a coure les mandonguilles, quan siguin cuites reservem.

Ara ja agafem la cassola i afegim les mandonguilles i les barregem amb la salsa, afegim una mica de caldo o l’aigua dels ceps. Deixem coure 20 m .

Per les patates: he tallat patates i les he posat a coure al forn 30 m, damunt de paper de forn.

 

Bona cuina i bon profit!

 

Per quantes persones: 3 persones

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total: 50 m
Temps de cocció: 15 + 20 m

 

Ho maridem amb: Ionos, Negre. D’Empordalia