dissabte, 7 de gener del 2012

ARROS A LA CASSOLA AMB CALAMAR I PINTADA


Ingredients: ( per dos persones)

* 2 punyats d'arròs per persona
* 3 talls de costelló
* 3 salsitxes
* 2 talls de pintada
* 4 o 5 potes de calamars
* 50 gr. pèsols
* mig pebrot
* 100 gr. tomàquet triturat
* 3 lamines de cep sec
* 1 ceba
* sal, oli, pebre
* aigua
* 1 got vi blanc o vi ranci o conyac
* 4 grans alls
* julivert

Procediment:

En una cassola amb un raig oli, enrossim tota la carn tallada a trossos petits. Ho deixem coure uns minuts. Ho retirem.
Alla mateix,  enrossim el calamar. Ho retirem.
A la mateixa cassola hi sofregim la ceba trinxada, la meitat dels alls, el pebrot trinxat (o a talls). Hi afegim la carn, i ho ruixem amb un raig de vi.
Ho deixem coure bé, hi afegim el tomàquet ratllat, els pèsols i després hi afegim l'arrós. Ho remenem bé, i afegim l'aigua bullent. Ho salem i ho deixem coure (15 o 20 m). Tapat i a foc mig.
Fem una picada amb els alls sobrants i julivert, i quan falti 5 minuts de cocció ho afegim.
Quan el trèiem del foc, un cop cuit, ho deixem reposar 3 o 4 minuts. L'arros ha de quedar sucós i una mica grenyal.
(el Carles m'ha donat el vist i plau, m'ha quedat com la meva mare.. boníssim)

Dificultat: Mitja
Temps de preparació total amb cocció: 1 h
Temps de cocció: 15/20m