Ingredients:
·
Arròs
·
Escarlets
·
3 carxofes
·
½ conill a ¼
·
Caldo de bullir verdures
·
Sal
·
Pebre
·
Oli
·
1 ceba
·
½ got de Tomàquet triturat
·
1 gra all
Procediment:
Ja que a vegades no tenim gaire temps de preparar coses,
ahir vaig fer verdura, i ja vaig pensar amb l’arròs d’avui, per tan em vaig guardar
el suc i així el poso enlloc d’aigua. No se si us he comentat, que a la família
sempre tenim costum de fer l’arròs amb aigua i no amb caldo.
Agafem els escarlets, que fa un mes ja vaig deixar
preparats al congelador per poder fer amb carn o amb arròs (net, pelats i
tallats a daus), doncs els escaldem uns minuts i el deixem escorre i reservem.
També podríem aprofitar-ne el seu suc si volguéssim, però jo no vull que quedi
tan fort i per això no el faré servir.
Posem a la cassola un bon raig d’oli d’oliva i posem a
coure el conill, un cop cuit reservem.
Tallem la ceba ben petita i el all i ho posem a la
cassola, quan ja sigui ben rosa i fosca, afegim el tomàquet, un pols de sal i
un de pebre. Deixem coure una bona estona.
Dementre tallem les carxofes a quarts i en trèiem la
pelussa interior.
Ja podem ara seguir amb la cocció, afegim el conill i
les carxofes. Deixem coure uns 10 minuts més.
Posem escalfar el caldo de les verdures.
Afegim l’arròs a la cassola i deixem rossejar 5 minuts,
afegim el caldo de les verdures que ja serà calent i ja podrem deixar fer l’arròs
els 18 m. Posem a punt de sal i pebre a mitja cocció.
Bona cuina.
Per quantes persones: 5 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 3 m + 15 m + 15 m + 19 m
Temps de preparació total: 75 m
Temps de cocció: 3 m + 15 m + 15 m + 19 m
Ho maridem amb: Aquest cop amb un dels grans: Finca Malaveïna negre. Perelada 2013.