Ingredients: (per 2 p.)
·
Safrà
·
Oli, sal ,
pebre dolç vermell
·
Arròs
·
60 gr mongeta
verda
·
3 carxofes
tendres
·
4 gots de
caldo de verdures
·
¼ de
pollastre
·
¼ de conill
·
1 tomàquet
triturat
·
Pel caldo:
1 tall api, 1 porro, 2 patates, 2
carrotes, 1 ceba
Procediment:
Netegem les verdures, les
tallem a daus i en fem un caldo. Un cop cuit en trec les verdures (les aprofito
per fer una crema per la meva filla) i en colo el suc, que és lo que farem servir.
Reservem.
Agafem una paella, hi posem
sal i oli, i posem a coure el conill i el pollastre. Fem que quedin casi cuita i ben daurada. Les
reservem.
Posem a coure al mateix oli el
tomàquet. Netegem les carxofes, les tallem a daus (nomes de mitja carxofa fins
al cor), netegem les mongetes, les partim. I ho afegim al tomàquet.
Remenem. Quan ja tingui un bon color,
afegim la carn, deixem que es barregin els sabors. Llavors es quan afegim el
caldo, el safrà i una mica de pebre vermell, quan ja bulli és quan afegim l’arròs.
Ho deixem coure a foc intens 8/10 m. No podem remenar-ho. Després abaixem el foc i ho deixem coure 8/10
m a foc lent. Amb aquestes mides de caldo em fem prou, però si veiem que ja
està sec i no està l’arròs, podem tapar-ho amb paper de diari o un tap fins
acabar la cocció. Parem el foc i deixem reposar 2 minuts i servim.
Temps de preparació total: 90 m
Temps de cocció: 20 m + 20 m + 20 m
Vi triat per acompanyar: Viña
Sol Blanc