Ingredients:
·
1 ceba
·
2 tomàquets
·
Oli, sal
·
Una col
petita
·
4 salsitxes
·
Farina
·
2 alls
·
1 branca api
·
Una mica de
vi ranci
Procediment:
Netegem les fulles de la col
una a una, i en trèiem el nervi central. I les bullim uns 10/15 minuts. Les
refredem ràpidament. I les posem damunt un drap perquè s’eixuguin bé.
Agafem les salsitxes i les
tallem a daus, i les arrodonim. Agafem
una a una les fulles de col, i hi posem una bona de carn a dins, ho emboliquem,
i en fem una bola, (així amb cada fulla), les aixafem bé, les enfarinem i les fregim amb
oli d’oliva fins que quedin rosses. Reservem.
En una cassola, afegim un bon
raig d’oli, i fem un sofregit amb els alls i la ceba ben trinxats. Tot seguit
hi afegim la branca d’api i els tomàquet ratllat. Ho deixem confitar bé.
Hi afegim els farcellets de
col, ho mullem amb una mica de vi ranci, i ho deixem reduir. Posem a punt de
sal.
Afegim una mica d’aigua i ho
deixem coure uns 30 minuts, lentament.
Aquest plat l’he volgut
recuperar, perquè el feia la meva avia i és molt antic. Bona Cuina
Dificultat: mitja
Temps de preparació total: 60 m
Temps de cocció: 10/15m + 30 m
Temps de preparació total: 60 m
Temps de cocció: 10/15m + 30 m