dimecres, 10 de novembre del 2021

PINTADA ROSTIDA Del Mas Pep (Arnall/Casas) amb verduretess i ceps

 



Ingredients:

* 1 pintada tallada a 1/4

* 6/8 cebes petites

* 4/6 carrotes

* 1 una fulla de llord, 1 branca farigola, oli, sal, pebre

* 25 gr de ceps

* 8/10 patates petites

* 6 grans alls

* 3 tomàquets petits madurs

* conyac

 

 

Procediment:

Netegem les patates, les posem a coure al forn (dalt i baix i ventilador 180ª) durant 20 m. Després reservem.

Netegem la pintada i la salpebrem.

Netegem les cebes, les tomàtes i les carrotes,  i aquestes ultimes les tallem una mica.

Posem en remull els ceps amb un bon raig de caldo de verdures (mes o menys mig got)

Agafem una cassola amb un bon raig oli d’oliva i enrossim la pintada. La anem girant fins que quedi amb un bon color.

Ara afegim les cebes, els alls i les carrotes i ho tapem i ho deixem coure 30 m (a mitja cocció la girem). Sempre a foc mig baix.

Ara afegim un bon raig de conyac, deixem que és begui l’alcohol. Afegim els ceps i el caldo de verdures i la fulla de llord i ho deixem coure 45 m més.

Ara afegim les patatesi la branca de farigola, girem la pintada un altre cop, tapem i deixem coure 20 m.

Bona cuina i bon profit!


Per quantes persones: 5 persones

Dificultat: mitja i llarga
Temps de preparació total: 120 m
Temps de cocció:85/100 m

 

Ho maridem amb: Ionos. Negre. Empordalia