dilluns, 7 d’octubre del 2013

Guatlles amb pebrot i olives


Ingredients:

·         2 Guatlles netes i obertes
·         Sal, oli, pebre
·         1 ceba
·         1 pebrot vermell
·         1 branca d’àpit
·         2 grans all
·         Oli oliva
·         1 got vi blanc
·         10 olives
·         1 got aigua
 

Procediment:

Pela i pica la ceba i ells alls. Neteja les guatlles i les partim. En una cassola amb oli d’oliva enrossim les guatlles. Un cop rosses, les reservem.

Tallem a daus el pebrot.

Al mateix oli que hem enrossit les guatlles, hi posem la ceba a coure uns 10 minuts, afegim els alls i el pebrot i ho sofregim 2 minuts.  Afegim l’àpit. Afegim les guatlles, hi posem el vi blanc i deixem que és redueixi una mica.

Afegim un got d’aigua, tapem i posem a coure uns 40 minuts més a foc lent. Quan falgui 10 minuts per acabar, afegir-hi les olives. Deixem coure i servim.

Per acompanyar, he posat una mica de patates fregides amb fines herbes i ou de reig.

(si volem que quedi com un escabetx, ho posem 24h a la nevera i després servim a temperatura ambient).

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  60 m
Temps de cocció:  50 m