dilluns, 13 de gener del 2014

Xipirons amb pèsols tendres




Ingredients:

·         250 grs Xipirons (de Llançà)
·         200 grs. Pèsols tendres
·         Sal, pebre
·         Oli oliva
·         1 ceba tendra
·         1 gra all

 

Procediment:

Netegem bé els xipirons, en trèiem de cadascun el cap, la tripa i la pluma que sembla plàstic del seu interior, ho deixem escorre.
Pelem els pèsols.
Agafem la ceba tendra i la trinxem, ho posem al foc amb una cassola i un bon raig d’oli oliva i ho deixem enrossir poc a poc. Hi posem també un gra d’all.
Afegim els xipirons al sofregit de ceba, un bon raig de vi blanc. Deixem que faci xup xup, als 5 minuts afegim els pèsols, un polsim de sal i de pebre. Remenem, ara podem afegir un got d’aigua. Ho deixem coure uns 20 m a foc lent tapat. Si veiem que és beu tot el suc, podem afegir-hi una mica més d’aigua.

Tanquem el foc i ja podem servir.


Per  2 persones. (casi hem fet curt de lo bons que estaven)

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  45 m
Temps de cocció:  35 m

 

Vi triat per acompanyar: Sumarroca Muscat blanc.

També ho he acompanyat per unes miques de patates vermelles fregits i uns bastonets terriblement bons de la marca Gressini, que fa poc he descobert.

Muffings de philo farcits



Ingredients:

·         20 grs. De tomàquets secs en oli escurreguts
·         50 gr mozzarella ratllada
·         50 grs carn picada rostida (tipus canelons)
·         Fulles de massa philo
·         Mantega desfeta

 
Procediment:

En un vol barregem els dos tipus de condiments: un farcit serà de mozzarella i tomàquets secs i l’altre de la carn i la mozzarella. Reservem.

Escalfem el forn dalt i baix 200º

Tallem les fulles de massa philo  quadrats, i les col.loquem en els motllos, 3 fulls  a cada motllo i fem que no coincideixin les puntes entre si, ho emplenem dels farcits i ho tapem com si fossin paquets, ho pintem amb una mica de mantega i ja ho podem posar al forn a coure durant 20m. Un cop cuit, ho trèiem dels motllos i ja podem servir. Ja veureu lo cruixent que queden.

Per 4  persones

Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  30 m
Temps de cocció:  20 m


Vi: Berberana criança 2009