Ingredients:
·
250 grs Xipirons
(de Llançà)
·
200 grs. Pèsols
tendres
·
Sal, pebre
·
Oli oliva
·
1 ceba tendra
·
1 gra all
Procediment:
Netegem bé els xipirons, en
trèiem de cadascun el cap, la tripa i la pluma que sembla plàstic del seu
interior, ho deixem escorre.
Pelem els pèsols.
Agafem la ceba tendra i la trinxem,
ho posem al foc amb una cassola i un bon raig d’oli oliva i ho deixem enrossir
poc a poc. Hi posem també un gra d’all.
Afegim els xipirons al
sofregit de ceba, un bon raig de vi blanc. Deixem que faci xup xup, als 5
minuts afegim els pèsols, un polsim de sal i de pebre. Remenem, ara podem
afegir un got d’aigua. Ho deixem coure uns 20 m a foc lent tapat. Si veiem que
és beu tot el suc, podem afegir-hi una mica més d’aigua.
Tanquem el foc i ja podem
servir.
Per 2 persones. (casi hem fet curt de lo bons que
estaven)
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 45 m
Temps de cocció: 35 m
Temps de preparació total: 45 m
Temps de cocció: 35 m
Vi triat per acompanyar:
Sumarroca Muscat blanc.
També ho he acompanyat per
unes miques de patates vermelles fregits i uns bastonets terriblement bons de
la marca Gressini, que fa poc he descobert.