dijous, 29 d’octubre del 2020

ROVELLONS/PINETELLS en CONSERVA de VINAGRE per fer VERMUT


 

Ingredients:

* Rovellons/pinetells tipus boto o un pel més grans

* sal, pebre

* oli i vinagre

  

Procediment:

Netegeu els rovellons, talleu una part del peu i si son grans els partiu per la meitat.

Poseu-los a coure amb un bon raig d’oli d’oliva a foc mig alegre, amb sal i pebre i quan ja quasi no els quedi aigua/suc, tanqueu i deixeu refredar.

Poseu-los en pots de vidre coberts amb la barreja d'oli i vinagre, un pols de sal i pebre negre molt al gust. Si voleu hi podeu afegir alguna herba aromàtica.

Al cap d'uns quinze dies ja es poden menjar, ja que tant el vinagre com el pebre els confiten aviat. No obstant, es poden conservar tot un any, en un lloc fresc.(SON UNA DELICIA)

Serviu-los, escorrent-los una mica, com a aperitiu. La gelatina que fan,és normal.

  

Per quantes persones: 4 persones

Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  45m
Temps de cocció:  20/25m

 

Ho maridem amb: Vermut de l’empordà!