dijous, 5 de gener del 2017

Amanida de llagostins amb salsa pesto de bledes




Ingredients:

·         12 llagostins
·         3 fulles de bleda tendres (millor petites que el tronc no sigui gaire gran)
·         ½ grill d’all (no m’agrada que torni el gust)
·         100 ml oli oliva
·         75 g de formatge parmesà
·         Una mica de sal
·         Una mica de pebre
·         30 g d’avellanes
·         Brots tendres
·         Vinagre balsàmic
 

Procediment:

Netegem les fulles de bledes, assequem.
En el pot de la picadora afegim les bledes, el parmesà, l’all,  les avellanes i una mica d’oli, anem picant fins que quedi una massa homogènia i anem afegim oli a mida que és quedi sec, un pols de sal i  pebre.
Preparem una plata, hi posem  els brots tendres (normalment ja venen nets en bossa), posem damunt també els llagostins (aquest cop els he comprat a la peixateria, ja venen pelats i tot i són molt bons, si volem els podem afegir així tal qual o bé si volem passar-los per la paella amb una mica d'oli). Posem a punt de sal i afegim el pesto i una mica de vinagre balsàmic. Ja ho tenim llest! A punt per menjar!! 

M’agrada fer varietats de pesto verd i del vermell, tot i que el verd en podem fer més varietats. El pròxim cop ho provo amb espinacs.
Si us sobra salsa, ho podem posar a la nevera amb un bon raig d’oli d’oliva.
 
Per quantes persones: 2-3 persones

Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 20 m
Temps de cocció: 0 m
 

Vi triat per acompanyar: Cava Pere Ventura Rosat.