dimarts, 6 d’agost del 2013

Arròs de sépia amb fumet dels Pescadors de Roses

 
 
 

Ingredients:

·         2 tomàquets
·         500 gr arròs bomba
·         Sal, pebre, oli
·         1 pebrot verd
·         8 escamarlans
·         10 musclos
·         3 alls
·         1 sèpia neta i tallada a daus
 

Procediment:

Agafem la cassola, hi posem oli d’oliva i afegim la sèpia i la sofregim. (No la retirem de la cassola)Un cop sigui rossa, hi afegim els alls tallats a làmines i el pebrot, remenem. Ratllem els tomàquets, els afegim a la cocció i ho deixem coure uns 20 minuts fins que quedi una bona textura. (si fa falta ho podem deixar 1o 2h, fins l’hora de dinar).
Posem a escalfar el fumet en una olla a part.
Afegim l’arròs a la cassola, ho deixem rossejar una mica, i als 2 minuts hi aboquem el fumet calent. Ho deixem coure 15 minuts a foc mig. Si voleu no cal tapar-ho.
5 minuts abans de la cocció, afegim els escamarlans i els musclos (seguin les indicacions de la Pilar de l’Eder, no els pas fregit abans) . I ha quedat molt bo.

 

Si voleu s’hi poden afegir pèsols, gambes, rossellones...

 

Dificultat:  mitja
Temps de preparació total:  60 m
Temps de cocció:  30 + 15 m