dijous, 8 de gener del 2015

Espatlla de xai al forn amb verdures i herbes

 
 



Ingredients:

·         Espatlla de xai (amb ós)
·         Farigola
·         Romaní
·         4 carrotes
·         6 cebetes
·         Alls
·         Oli oliva
·         Sal
·         Pebre
·         Conyac
·         150 ml mel
·         vinagre

 

Procediment:

Escalfar forn a 180º (dalt i baix)
Eixuguem bé l’espatlla i la salpebrem.
En una plata per posar al forn, hi posem oli d’oliva. Afegim l’espatlla, les carrotes, les cebes, els alls i les herbes.
Ho deixem coure 20 m per un costat. Després la girem, i posem a coure 20 m més amb un bon raig de conyac.
Baixem forn a 160º (dalt i baix)
Tornem a girar i ho deixem coure uns 45/60 m (depenent de la mida de l’espatlla), fins que sigui cuita. Si veiem que s’ ens torra massa, a mitja cocció ho tapem amb paper d’alumini.
Per donar un toc especial a la carn, en un caçó posem 150 ml de mel i un got de vinagre a bullir, fins que redueixi una mica. Deixem refredar. Un cop faltin uns 15 m per acabar de coure l’espatlla, ho untem amb un pinzell. I després ja podrem parar el forn. Deixem refredar una mica i ja podem servir. 

Per quantes persones: 3 o 4 persones

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  2h
Temps de cocció:  1h40

Vi triat per acompanyar:  Motivo – Verdejo 2013