Ingredients:
·
Espatlla de xai (amb ós)
·
Farigola
·
Romaní
·
4 carrotes
·
6 cebetes
·
Alls
·
Oli oliva
·
Sal
·
Pebre
·
Conyac
·
150 ml mel
·
vinagre
Procediment:
Escalfar forn a 180º (dalt i baix)
Eixuguem bé l’espatlla i la salpebrem.
En una plata per posar al forn, hi posem oli d’oliva.
Afegim l’espatlla, les carrotes, les cebes, els alls i les herbes.
Ho deixem coure 20 m per un costat. Després la girem,
i posem a coure 20 m més amb un bon raig de conyac.
Baixem forn a 160º (dalt i baix)
Tornem a girar i ho deixem coure uns 45/60 m (depenent
de la mida de l’espatlla), fins que sigui cuita. Si veiem que s’ ens torra
massa, a mitja cocció ho tapem amb paper d’alumini.
Per donar un toc especial a la carn, en un caçó posem
150 ml de mel i un got de vinagre a bullir, fins que redueixi una mica. Deixem
refredar. Un cop faltin uns 15 m per acabar de coure l’espatlla, ho untem amb
un pinzell. I després ja podrem parar el forn. Deixem refredar una mica i ja
podem servir.
Per quantes persones: 3 o 4 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 2h
Temps de cocció: 1h40
Temps de preparació total: 2h
Temps de cocció: 1h40
Vi triat per acompanyar: Motivo – Verdejo 2013