Ingredients:
·
2 punyats
arròs per persona
·
3 talls de
costelló
·
3 cuixetes de
pollastre
·
100 gr de
tomàquet
·
6 o 7 faves
·
Grapat de
musclos
·
50 grs pèsols
·
Oli, sal,
pebre
·
20 grs de
rossinyols
·
½ pebrot
vermell
·
5/6
gambes/escamarlans
·
Aigua
·
1 ceba
·
4 alls
·
1 got de
conyac
·
julivert
Procediment:
Rehidratem els bolets 30 mnuts amb aigua (no llençem l'aigua, també la tirarem a l'arròs)
En una cassola amb un raig oli, enrossim tota la carn tallada a trossos petits.
En una cassola amb un raig oli, enrossim tota la carn tallada a trossos petits.
Ho deixem coure
uns minuts. Ho retirem.
Allà mateix, enrossim les gambes/escamarlans. Ho retirem.
Sofregim la ceba trinxada, la meitat dels alls, el pebrot trinxat (o a talls).
Allà mateix, enrossim les gambes/escamarlans. Ho retirem.
Sofregim la ceba trinxada, la meitat dels alls, el pebrot trinxat (o a talls).
Hi afegim la carn, el peix, i ho ruixem amb un raig de
conyac.
Deixem evaporar el conyac, i afegim el tomàquet ratllat, els pèsols, les faves i després hi afegim l'arrós. Ho remenem bé, i afegim l'aigua bullent. Afegim els rossinyols i la seva aigua.
Deixem evaporar el conyac, i afegim el tomàquet ratllat, els pèsols, les faves i després hi afegim l'arrós. Ho remenem bé, i afegim l'aigua bullent. Afegim els rossinyols i la seva aigua.
Ho salem i ho deixem coure (15
o 20 m) tapat i a foc mig. 10 minuts abans de tancar el foc hi afegim els musclos.
Fem una picada amb els alls sobrants i julivert, i quan falti 5 minuts de cocció ho afegim.
Quan el trèiem del foc, un cop cuit, ho deixem reposar 3 o 4 minuts. L'arros ha de quedar sucós i una mica grenyal.
Dificultat: Mitja
Temps de preparació total amb cocció: 1 h
Temps de cocció: 15/20m
Fem una picada amb els alls sobrants i julivert, i quan falti 5 minuts de cocció ho afegim.
Quan el trèiem del foc, un cop cuit, ho deixem reposar 3 o 4 minuts. L'arros ha de quedar sucós i una mica grenyal.
Dificultat: Mitja
Temps de preparació total amb cocció: 1 h
Temps de cocció: 15/20m