divendres, 27 de març del 2009

Tot un exit la cata de vins del 26.03.2009.

Ahir varem poder gaudir d'una cata de vins-sopar organitzat per AJEG Figueres.

El sopar va ser al Restaurant "El cargol" de Pont de molins i Les Bodegues "Serrano" ens varen impartir la cata.
Bodegues Serrano és una petita bodega familiar molt competitiva, de Murcia. (Finca La cabaña, de Pozo Estrecho)El Sr Manuel Martinez, propietari de la bodega, ens va començar a explicar tota l'historia del vi, de la seves vinyes i de la seva empresa.
Si no vaig errada les seves vinyes arriben fins un total de 14 hectàrees, que va adquirir el seu besavi al 1927. Ha produit un gran ventall de raïm de varietats blanques i negres: entre elles el chardonnay, malvasia, macabeo, cabernet sauvignon, monstrell, tempranillo, sirah, merlot i moscatell, que ofereixen un estat fitosanitari perfecte, sense haver sigut somes a cap tractament quimic.

Bodega familiar, fundada en 1940. Una il·lusió i esforç de 3 generacionsFins fa 8 anys, la varietat que predominava era "la meseguera", elaborat exclusivament per vi a granel. Però a partir de 1991/1992 Manuel Martinez, va començar a portar la direcció de l'empresa, i va començar amb varietats de Raïm noves en aquesta zona i va començar a elabora vi amb una tecnologia per poder treure al mercat el primer vi embotellat del "campo de Cartagena"
La seva bodega és caracteritza per unes bodegues de caràcter innovador 100x100, i sobretot moltes varietats de vins per tal de poder satisfer el màxim els gustos dels clients

*La revelació ha estat en mans del seu vi espumós, que de vegades ho confonem amb el cava (on a murcia encara no hi havia)Aquest vi espumós blanc que és el que varem començar la cata, està 12 mesos en fermentació. Un vi com aquest no cal que sigui per postres, ja que pot ésser un magnific vi per aperitius. Té olors: florals, anisats, fonoll i flors blanques entre d'altres. Al gust: té petites bombolles suaus i no te l'acidesa molt marcada, tipus brut nature.
D'acompanyament varem poder degustar unes croquetes de bacallà i unes zamburinyas.

*Amb la degustació dels primers plats (amanida, carpaccio de salmó i carpaccio de carn) varem poder provar el seu vi blanc semi sec "Viña Galtea" moscatell semi sec, d'uns 13º, vi elaborat amb un raïm sobre-madurat de la varietat de moscatell de gra petit, elaborat per parada fermentativa, mantinguen els propis sucres del raïm. Amb un aroma floral de rosa, i al gust és molt agradable de veure i barreja l'acidesa amb el gust ensucrat.

*I amb el segon plat a escollir: civet (estava boníssim), entrecot o suquet, ens varen servir Vi negre "darimus", un vi mediterrani. De aroma i gust fort. Amb una apariencia opaca i transparent.

*I per acabar amb el postre, que era bonisim "tocinets de cel", varem degustar 2 tipus de vi de postre: vi semi-dolç elaborat amb les varietats de:moscatell, malvasia i chardonnay. D'aroma afruitat (meló, plàtan, tropicals) i en gust: molt gustós i agradable de veure. Elaborat per parada fermentativa, mantinguen els propis sucres del raïm.I com a Segon: El vi dolç-syrah "darimus", elaborat amb un raïm de la varietat de syrah de les seves vinyes, on és fa una primera verema parcial i els raïms que queden és recullen 2 setmanes més tard, aconseguint així el màxim punt de maduració, pròxim a la pacificació. Posteriorment se li dona una lleugera criança en fusta (8 setmanes en barrica de roure Francès) vi de gran riquesa aromàtica afruitada (panses, figues, prunes) i amb aromes de regalis. En el gust és ampli, gustos, i amb un fort punt fort Peró a la vegada sense se empallegós.

Doncs bé fins aquí la nostra visió de la cata d'ahir, va ser un plaer poder gaudir de les explicacions del Sr Manuel, ja que al ser amb ell és nota com ho viu tot, des de la plantació, les vinyes, el raïm i tot el procés que be tot darrera. També cal dir que el sopar va ésser exquisit.

Moltes gràcies a tots els assistents, i ens veiem a la propera. (en breu penjarem les fotos)

Gracies al Sr Manuel, a LAIMAR distribucions i el REstaurant el cargol.