dijous, 30 d’abril del 2020

Macarrons a la bolonyesa de confinament





Ingredients:

* Macarrons
* Carn picada de porc/vedella  500 gr
* tomàquet triturat
* una fulla de llorer
* sal, pebre, oli
* 2 cebes
* 2 gra d’all
* 3 pastanagues
* parmesà
* got de vi ranci


Procediment:

Tallem la ceba ben petita i les pastanagues també.
Bullim els macarrons (amb força aigua) amb un raig d’oli d’oliva, un cop cuits els reservem i en guardem una mica del suc de la cocció. (els trèiem 2 minuts abans del que toca).
A la cassola posem a sofregir la ceba amb un bon raig d’oli d’oliva. Remenem, i deixem que cogui força estona. Tapat perquè sui una mica.
10 minuts i ja podem afegir la pastanaga, remenem força estona, si l’observem pot ser a foc fort. Afegim la fulla de llorer. Tapem i deixem coure.
Tallem els alls ben petits i ja ho podem afegir a la cocció. Remenem.
I ho deixem sofregir fins que sigui ben cuit. 10 minuts aproximat.
Ara afegim el tomàquet ratllat.  Deixem coure fins s’hagi begut tota l’aigua del tomàquet.
Afegim un raig d’oli si fes falta. Be casi ho tenim a punt. Ara afegim la carn, remenem perquè no quedi la carn tota junta. Ara si ja podem posar-hi sal i un pols de pebre. Remenem i deixem que cogui, destapat. 10 minuts. Afegim un got de vi ranci, remenem i deixem coure 20 minuts més, l ja casi ho tindrem a punt.

Afegim ara els macarrons i un bon raig del suc de la cocció, remenem i deixem coure 2 minuts més, si volem ara hi podem afegir a la cassola un pols de formatge.

Bona cuina !!



Per quantes persones: 4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  80 m
Temps de cocció: 70 m

Ho maridem amb: Puntils Negre.