Ingredients:
*1 Pintada
* pastanagues
* cebetes
* 4 patates
* ceps
* sal, pebre, oli oliva, vi ranci
* manat d’herbes
* cabeça d’alls
Procediment:
Tot i que la pintada, és un tipus d’aviram que és menjar a les cases a l’hivern, per nadal, jo en tenia una al congelador i he aprofitat per fer-la.
La tallem a octaus i la salpebrem.
Posem en remull els ceps, uns 10 minuts. Després els posem a escorre i reservem l’aigua per si després ens en fes falta.
En una cassola amb raig d’oli, enrossim els talls de pintada lentament.
A mitja cocció afegim els alls, les cebes i les pastanagues. Tapem i ho deixem coure.
Tirem el vi ranci i girem la pintada . Deixem evaporar l’alcohol.
Afegim els ceps i una mica de la seva aigua perquè la pintada no quedi seca. Tapem i deixem coure a foc baix casi uns 60 minuts.
5 minuts abans, hi he afegit unes patates hasselback (tallades a làmines molt fines, sense acabar-les de tallar del tot i les he fregit amb un all, en una paella a part).
I després deixem reposar, a mi particularment m’agrada una mica tèbia. Bona cuina.
Per quantes persones: 4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 80 m
Temps de cocció: 75 m
Ho maridem amb: Hugas de Batlle. Negre. Coma Fredosa. 2013