Ingredients:
* 1 cuixa de cabrit
* patates petites, tomàquets de penjar, alls, ceba , bolets
* oli, sal, pebre
* herbes aromàtiques, branca de canyella
Procediment:
Arrebossen tota la cuixa del cabrit amb sal i la
deixem en repòs a la nevera 1h.
Ara la netegem amb aigua sota l’aixeta, de tota la sal
que ha quedat enganxada (això haurà fet que quedi més tendre.
En una plata amb reixa per posar al forn (tipus ikea),
hi posem la cuixa de cabrit (posem a punt de sal i pebre i una mica de herbes aromàtiques
damunt ) i a dins la bandeja hi posem uns 1 l. Aigua i una branca de canyella.
(així aniran deixant la grassa dins la plata).
El cabrit el courem 2h. El girarem 4 vegades, o sigui cada 30 minuts.
Mentre preparem la guarnició. Podríem posar-ho dins la
plata amb l’aigua de la cocció però jo ho he volgut fer a part.
Netegem les verdures i les posem amb un vol per anar
al forn, amb un bon raig d’oli d’oliva, sal i alguna herba aromàtica. Jo he posat patates amb
pela petitones, alls, ceba a talls, els bolets i el tomàquets de penjar. Ho posarem
a sota de la plata del xai i ho deixarem coure 1h.
Un cop tot cuit ho col.loquem amb una bona plata i a
servir!!! Bon profit.
Per quantes persones: 4 persones
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 2h30
Temps de cocció: 2h + les verdures amb mateix
temps (1h)
Ho maridem amb: Llavors, 2017. Negre.