Ingredients:
* Llacets
* 2 cebes
* 10/12 tomàquets petitons
* 1 gra d’all
* tomàquet sec en conserva
* trufa per ratllar
* oli, sal, vinagre de Mòdena
* pinyons
* parmesà
Procediment:
Bullir els llacets segons instruccions del fabricant, un cop bullits reservem i guardem una mica del suc de la cocció.
Tallem la ceba a làmines i la posem a coure amb un raig d’oli d’oliva i un pols de sal. 10 minuts després podem afegir el gra d’all sencer o laminat com vulguem. Remenem, deixem coure 5 minuts més i ja podem afegir un bon raig de vinagre de Mòdena, remenem i abaixem el foc, deixem coure 10 minuts.
Aprofitem per tallar els tomàquets per la meitat i els tomàquets sec a daus. D’aquest últim guardem una mica de l’oli de la conserva.
Ara ja podem afegir a la ceba cuita, el tomàquet sec i els tomàquets tallats, remenem i posem a punt de salt, deixem coure 10 minuts, perquè tot lligui una mica, afegim una cullerada d’oli dels tomàquets i una del suc de la cocció. Afegim els pinyons i una mica de parmesà i ja podem servir damunt la pasta i ratllem una mica de trufa. Bon profit
Per quantes persones: 3
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total: 50 m
Temps de cocció: 45 m
Ho maridem amb: Sumarroca Blanc. Temps de Flors.