diumenge, 1 de desembre del 2013

Patates al forn amb ceba caramelitzada




Ingredients:

·         Ceba
·         Oli oliva
·         Sucre moreno
·         Sal
·         Pebre
·         patates 

Procediment:

Escalfem el forn 200º.
Netegem les patates, en trèiem els grills. Les emboliquem amb paper d’alumini. Ho posem a coure al forn 60 m. Un cop cuites les deixem refredar una mica.

Netegem la ceba, la tallem en juliana i la posem a coure lentament amb un bon raig d’oli d’oliva, als 10 minuts de cocció, afegim el sucre, un pols de sal i un de pebre. Ho deixem coure 10/15 minuts més. I ja ho tindríem.

Partim les patates per la meitat, les posem en un plat i per damunt afegim la ceba.  Si volem també hi podem posar una mica de parmesà.

Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  90 m
Temps de cocció:  60m+25 m

Vi triat per acompanyar-ho: Un vi fet pel meu pare amb merlot i cabernet sauvignon, envellit amb botes de roures americà  6 mesos.