dilluns, 16 de juliol del 2018

Orada al Forn - Pesca: By Carles Arnall



Ingredients:

·         Orada gran

·         3 Patates

·         1 ceba

·         ¼ pebrot

·         4 tomàquets petits

·         Mig got de vi blanc

·         Oli oliva

·         Sal, pebre

·         1 fulla llord

·         2 grans alls

·         3 talls fins de llimona.







Procediment:

Pelem les patates i la ceba, i ho laminem fi.

En una plata per anar al forn hi posem un bon raig d’oli d’oliva i afegim damunt les patates laminades i la ceba, posem un pols de sal

Ho posem a coure al forn a 180º. 10 minuts.

Netegem el peix, fem uns talls e hi posem la llimona (en els talls que hem fet). Reservem.

Ara pelem els alls, tallem el pebrot i els tomàquets. Ho afegim a la cocció de les patates, posem un raig més d’oli d’oliva, afegim també la fulla de llord. Així ho deixem coure uns 40 m més.

Ara ja hi podem afegir el peix, el col·loquem damunt, en compte que no se’ns trenqui. Posem a punt de sal i si ho volem un pols de pebre. Afegim el got de vi blanc.

Deixem coure 30 m. (depenent lo gran que sigui el peix).

A mitja cocció si veiem que hi falta una mica de suc, podem afegir un raig d’aigua o be amb la cullera, agafar el que està a la plata i ruixar el peix per damunt.

I ara si, ja el podem servir. Bona cuina.

Si voleu també s’hi pot posar d’altres herbes aromàtiques, carrota, porro.... no hi ha límit com aquell qui diu...





Per quantes persones: 4 persones (era un bon peix) I a més ben fresc, el va pescar el Carles a les roques properes de Llançà.

Dificultat: fàcils
Temps de preparació total: 90/105 m
Temps de cocció: 80/90 m