Ingredients:
·
Orada gran
·
3 Patates
·
1 ceba
·
¼ pebrot
·
4 tomàquets petits
·
Mig got de vi blanc
·
Oli oliva
·
Sal, pebre
·
1 fulla llord
·
2 grans alls
·
3 talls fins de llimona.
Procediment:
Pelem les patates i la ceba, i ho laminem fi.
En una plata per anar al forn hi posem un bon raig d’oli
d’oliva i afegim damunt les patates laminades i la ceba, posem un pols de sal
Ho posem a coure al forn a 180º. 10 minuts.
Netegem el peix, fem uns talls e hi posem la llimona
(en els talls que hem fet). Reservem.
Ara pelem els alls, tallem el pebrot i els tomàquets.
Ho afegim a la cocció de les patates, posem un raig més d’oli d’oliva, afegim també
la fulla de llord. Així ho deixem coure uns 40 m més.
Ara ja hi podem afegir el peix, el col·loquem damunt,
en compte que no se’ns trenqui. Posem a punt de sal i si ho volem un pols de pebre.
Afegim el got de vi blanc.
Deixem coure 30 m. (depenent lo gran que sigui el
peix).
A mitja cocció si veiem que hi falta una mica de suc,
podem afegir un raig d’aigua o be amb la cullera, agafar el que està a la plata
i ruixar el peix per damunt.
I ara si, ja el podem servir. Bona cuina.
Si voleu també s’hi pot posar d’altres herbes
aromàtiques, carrota, porro.... no hi ha límit com aquell qui diu...
Per quantes persones: 4 persones (era un bon peix) I a
més ben fresc, el va pescar el Carles a les roques properes de Llançà.
Dificultat: fàcils
Temps de preparació total: 90/105 m
Temps de cocció: 80/90 m
Temps de preparació total: 90/105 m
Temps de cocció: 80/90 m